En begynderguide til Busylight

En begynderguide til Busylight

Det kan noen ganger være vanskelig å navigere i et kontormiljø, spesielt når alle jobber selvstendig, men på samme prosjekt. Det er ofte når du trenger å diskutere noe med en kollega, men det kan være vanskelig å vite om de er opptatt eller om de er fri til å snakke. Derfor ble busylight  oppfunnet, målet er å gjøre kontormiljøet til et mer produktivt sted. Hvis du ikke vet hva denne enheten er, fortsett å lese for å finne ut alt du trenger å vite om den.

Hva er Busylight?
Et Busylight er en ny utvikling innen kontorteknologi designet for å gjøre arbeidsplassen til et bedre og mer produktivt miljø for alle ansatte. Denne enheten er lysbasert og forteller kolleger om du for øyeblikket er i en samtale eller i ikke forstyrr-modus, eller om det er greit å komme bort og snakke med deg. Devise bruker fargekodede lys der hver farge betyr en annen ting, det er egentlig en indikator på å ikke verbalt la alle andre vite hva du gjør og om du kan chatte eller ikke. Den er festet til en lang ledning slik at du kan plassere enheten på kanten av skrivebordet, avlukket eller kontoret for å gjøre det enkelt for alle andre på kontoret å se.

Slik fungerer det
Enheten fungerer på en relativt enkel måte, ved hjelp av et fargekoordinert lys slik at andre mennesker i området umiddelbart kan se statusen din uten å måtte kommunisere muntlig med deg. Dette gjør at de kan handle deretter ved å komme tilbake for å sjekke statusen din senere hvis du for øyeblikket er engasjert. De lyse fargene er relatert til visse aktiveringer og kobles til spesifikke applikasjoner som Teams. Lyset kan endres automatisk eller manuelt av brukeren. Denne enheten er enkelt montert på skrivebord eller døråpninger, så den passer for de som har et kontor eller de som jobber i et åpent arbeidsområde.

Hva betyr fargene?
Det er flere forskjellige fargede lys som vises på enheten, men de vanligste er grønn, rød og gul. Det grønne lyset betyr for kolleger at du er tilgjengelig og at det er greit å komme bort til pulten din. Rødt, derimot, betyr at du ikke er tilgjengelig og sannsynligvis er i en samtale eller i et møte. Det gule lyset betyr vanligvis at du for øyeblikket er borte fra datamaskinen.

Hvordan installerer du det?
Det er veldig enkelt å installere Busylight, siden enheten kobles til arbeidsdatamaskinen via USB. Når du har koblet den til datamaskinen din, laster du bare ned et program som lar deg samhandle med applikasjoner som Teams. Etter at du har installert applikasjonen og koblet til enheten, er den klar til bruk. Alt du trenger å gjøre er å plassere lyset på et sted som er klart for alle på kontoret å se.

Hva er Busylights historie?
Busylight begynte først i 2001, da utviklerne la merke til at mange som brukte et  headset, ofte hadde problemer med å informere sine kolleger om at de var på telefonen ved å vinke med hendene og peke på headsettet. Dette førte til ideen om  et headset online indikator, som var et lite lys som indikerte at folk var midt i en samtale. Gjennom årene har utviklere begynt å legge til flere signaler og funksjoner på enheten for å gjøre det enda enklere å bestemme en persons nåværende arbeidsstatus.

Hva er fordelene?
Det er mange fordeler med enheten, men den viktigste er at den øker produktiviteten. Det lar folk enkelt vite om du er ledig eller om du for øyeblikket er midt i noe, noe som betyr at du ikke blir avbrutt hvis du har det travelt. Enheten hjelper også med samtaleadministrasjon, slik at du er mindre sannsynlig å gå glipp av viktige samtaler. Dessuten blinker det også når du har et innkommende anrop, så hvis du ikke hører ringetonen din, vil lyset varsle deg.