Bidra til å forhindre stress på jobben

Bidra til å forhindre stress på jobben

En begynderguide til Busylight Leser Bidra til å forhindre stress på jobben 4 minutter Neste Gode råd for et godt arbeidsmiljø

Stressforebygging har et sterkt fokus på mange arbeidsplasser, og dette er et av områdene hvor vi i Luxafor gjerne vil hjelpe med våre produkter. Derfor har vi i denne artikkelen samlet en rekke gode teknikker og metoder som kan bidra til å forebygge stress på jobben.

Busylight

Hva er et travellys? Det er en ikke-forstyrrende lampe (kan også kalles en busylight) som settes på skjermen, på datamaskinen, på hyllen eller på skrivebordet, og så kan den vise om du er tilgjengelig eller ikke vil bli forstyrret. Et lyskaster bør plasseres der det skaper blikkfang, slik at kollegene dine raskt kan se om du vil bli forstyrret eller ikke.

En busylight kan også plasseres ved døren utenfor et møterom, slik at alle kan se at møterommet er opptatt, og dermed sikre et uforstyrret møte.

Når du får fred til å jobbe og ikke hele tiden bli forstyrret, kan det forhindre stress fordi du jobber mer effektivt. Ved å bruke et busylight får du et uforstyrret fokus der du effektivt kan prioritere tiden din – og du kan forhindre stress og forbedre produktiviteten.

Luxafor's Flag eller Luxafor Orb er begge et travelt lys som kan hjelpe deg til en uforstyrret arbeidsdag.

 

Pomodoro-teknikken

Navnet er spesielt, men «pomodoro» er italiensk for tomat, som Pomodoro-teknikkens navn kommer fra. En "tomatklokke" er det samme som en eggeklokke; En klokke du stiller inn når du trenger å time maten.

 

Og hva har eggeklokken med kontorarbeidet ditt å gjøre? Det spiller inn med Pomodoro-teknikken, hvor du velger en oppgave og stiller en klokke for å telle ned fra 25 minutter. I løpet av de 25 minuttene kan du bare gjøre den oppgaven. Dette tvinger deg til å jobbe konsentrert i 25 minutter – og du vet nøyaktig når du skal «slappe av» igjen. Pomodoro-teknikken kan tilpasses avhengig av hvor lange intervaller du vil jobbe i – men viktigst av alt minner Pomodoro-teknikken deg også på å ta pauser. På den måten kan du holde fokus hele dagen.

Med Pomodoro-teknikken kan du dele dagen din i flere pomodori - det vil si 25 minutters arbeid, 5 minutters pause, 25 minutters arbeid osv. Etter 4 perioder, ta en lengre pause, for eksempel på 20 minutter.

Kort sagt: Med Pomodoro-teknikken tar du et aktivt valg om å holde fokus – og da kan du stoppe opp med god samvittighet og jobbe effektivt. Og det bidrar også til å forhindre stress.

Luxafors Pomodoro Timer lar deg effektivt styre tiden din i løpet av arbeidsdagen.

Eisenhower-modellen

"Det som er viktig haster sjelden, og det som haster er sjelden viktig."

Ordene kommer fra USAs 34. president, Dwight D. Eisenhower, og det er etter ham modellen er oppkalt. Og denne modellen er også god å huske på når du prioriterer oppgavene dine – og dermed også tiden din – slik at du bruker arbeidstiden optimalt.

 

Modellen hjelper deg med å finne ut hvilke oppgaver som skal prioriteres og hvilke som skal elimineres helt. Den ene aksen illustrerer om oppgavene er viktige, mens den andre illustrerer om de haster. Det er altså 4 ulike kategorier som du kan dele oppgavene inn i.

Prøv å teste det med noen av oppgavene dine og se om du kan prioritere oppgavene dine på en bedre og mer effektiv måte. For å bidra til å skape en effektiv arbeidsplass kan du også bruke et opptattlys eller et av våre andre produkter.